Ana içeriğe atla

Hayali Yolculuk

Merhaba!Bu kez de bir kaç dakikanı bana ayırmanı istiyorum. Bırak o elindekini(bunu okuduğun cihaz hariç tabi😂😂) işini gücünü..Gidelim mi güzel yerlere?
Kitap okur gibi beynimiz de canlandıralım mı güzellikleri?Haydi başlayalım!💭
Öncelikle bavul hazırlayalım seninle..Ne olsun bavunda?En özel kiyafetlerin,en sevdiğin pijamaların,seni özel kılan parfümün ve bir bayansan makyaj malzemelerini erkeksen de saatlerini kemerlerini alalim..Bir iki çamaşır da koyduk mu hazırız sanki.. Kapattık bavulumuzu.Şimdi nereye gitmek istersin? Yurt dışı? Karavanla doğa gezisi? Deniz kenari? Lüks bir otel? Kaplıca? Haydi seç bakalım..Hadi ama hızlı ol,herkes bizi bekliyor!😂 Seçtiğimize göre gideceğimiz araca biniyoruz.Hava çok güzel!Ne sıcak ne soğuk..Her yer de çiçekler açmış,tam bir bahar havası..Hafif de bir lodos var sana çicek kokularını getirsin diye..Her gün onu fark etmeni bekleyen güneşte seninle.. Gidiyoruz istediğimiz yere,hiçbir şeyi ve hiç kimseyi düşünmeden..Yolculuk keyifli bir sohbet ve muhteşem yemeklerle devam ediyor..Yolculuğu belki çok sevmeyen sen bile zevk alıyorsun bu kez.. Sevdiklerine bakıyorsun hep gülüyorlar,yanındalar ve sen hiç olmadığın kadar mutlusun..Her gün senin için doğan güneşi ve yine senin icin batan güneşi hissediyorsun..O muazzam çicek kokusuna sevdiklerinin kokusu karışıyor.. İstiyorsun ki bu an hiç bitmesin..Lakin yolculuk bitiyor ve yeni bir hayat seni bekliyor..Hayalimiz şimdilik bu kadar..
Şimdi bir düşünelim bakalım...💬
O sevdiklerinin birçoğu yanında..Kalkıp pencerenden gökyüzüne bakarsan güneş o az önceki güneş..Bahçedeki çiçekler de hayalindekiler gibi..
Hayalindeki aracın aslında dünya olduğunu fark et.. Ve aslında hayatın bir yolculuktan farklı olmadığını..Bu yolculuk da bir yerde bitecek ve o zaman başlayacak belki de her şey.. Ama şuan yolculuktasın..Bu yolculuğu güzel geçirmek icin çok da büyük şeyler gerekmediğini aslında her şeyin etrafında olduğunu görüyorsun..Şimdi anlıyor musun geriye kalan her ne varsa ne kadar boş olduğunu..O canını sıkan olay ve kişilerin ne kadar değersiz olduğunu.. Yolculugunu kendi kendine bataklıklara,kara bulutlara soktuğunu fark ediyor musun?
Her yolculukta oluyor kötü,beklenmedik şeyler.. Ama hayatı yol kenarında bekleyerek geçirmezsin,devam etmek zorundasın..Bazılarını hatta bazen sevdiklerini yolda bırakmak zorunda kaldığın gibi yol üzerinden birilerini almak durumunda kalabiliyorsun..Evet bazı yollarda üzülüyor bazi yollarda kahkahalara boğuluyorsun.. Duygularını yaşamak en doğal hakkın ama bu yolun da bir sonu var. Bu yüzden olabildiğince kendi istediğin yoldan gitmeli,engellerini mertçe aşmalı,yılmadan devam etmelisin.. Her şeye inat kahkahaların inlemeli.. Hala yola devam ediyorsan tüm istediğin yolları denemelisin..Çünkü yolun sonunu bilemiyorsun... Geriye bakma şansın olursa keşkeler bırakmamak için istediklerini elde edene kadar devam etmelisin, istediğin her yolu denemelisin..
Bil ki bu yolculukta mutluluk hep yanında olacak!Yeter ki onu gör!Yoluna giren seni üzen şeyleri geride bırakmayı bil!Yolculuğuna sevdiklerinle istedigin yollarda devam et!Bazen bazı yollar sana yolun sonuymuş gibi gelecek ya hep yeniden çalıştır arabanı!Daha sıkı sarıl sevdiklerine!Çünkü yolun sonu hiçbir zaman sana kendini belli etmeyecek!!O ana dek devam eden yolculuğunda hep istediğin insanların yanına sür arabanı!Hep mutlu olduğun yönlere..Önce güzel bir harita çiz kendine,rotasız gidip kaybolma yollarda..İlerlerken ne etrafı seyredemeyecek kadar hızlı ne de yeni yollar göremeyecek kadar yavaş git..Biraz kontrollü ama olabildiğine mutlu!
Umarım bu yolculuğa hep doğru yollarda ve doğru insanlarla devam edersin.. İyi yolculuklar!🚗 👋


Yorumlar

  1. Isilaycim çok güzel olmuş hayatı çok güzel anlatmissin sevdiklerini her animizi iyi değerlendirmeliyiz ellerine sağlık yüreğine sağlık. .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim anneciğim 😘 Hep birlikte güzel yollara Insallah 😘👪

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Seni Seçtim Pikachu

Merhabaaa.🙌 Yine bir süre yoktum buralarda.😓 "Yazıyorsun da haber mi vermiyorsun?" diyen herkesi yerim!😍 Çaylar,kahveler alındıysa başlıyorum bugünkü konumuza. Bugün "Hayatın ne kadarı bizim elimizde?" diye bir soralım istiyorum. Bana göre hayat ikiye ayrılıyor. Bir kısmı kader bir kısmı seçimdir.  Kader kısmı (inanabilir veya inanmayabilirsin) elimizde olmayan şeyler. Doğum tarihi, ölüm tarihi, kaza, nerede kimin çocuğu olarak doğacağın vs. Yani aslında hayatın ana hatları denilebilir.  Seçim kısmı da senin verdiğin kararlar, tavırlar, davranışlar vs. Yani ana hatların arasını biz yapıyoruz seçimlerle. Her şeyi mutluluğa bağlayan ben bu konuyu da bağlayacağım elbet. Mutlu olmak, üzgün olmak , sinirli olmak da işini,eşini seçmek gibi bir seçim! Başta saçma gelebilir. O halde seninle bir hayale dalalım. Yeni bir güne başlıyorsun. Bi bakıyorsun okula/işe geç kalmıssın. Tepkin muhtemelen hayata isyan etmek olacak. Neden? Sende bir insansın ve herkes gi

Yeni Başlangıçlara

Merhaba! Yeni yıla günler kala 2017'ye elveda temalı bir yazı yazmasaydım olmazdı diye düşündüm. Sonuçta uzun zamandır da konuşmuyorduk. Özledim hani seni! Evet, yepyeni bir yıl kapımızı çalarken çoğumuz için yeni yıl biraz iç kıpırtısı da beraberinde getiriyor. Şahsen 2017 benim içim pek de güzel bir yıl değildi. Acaba bu yıl neler olacak? Neler beni bekliyor? diye ben de heyecanlıyım. Peki önemli olan sadece tarihte 7 yerine 8 yazmamız mı? Bu bir çok şeyi değiştirebilir mi? Sende bende değiştirmeyeceğini biliyoruz. Bu bizim için sadece yeni başlangıçlar hedefler için bir heves getirebilir. Peki ya devamlılığı? İşte bundan sonrası bize bağlı. Demek istediğim yeni yılın geçen yıldan çookk farklı geçmesini istiyorsak öyle sadece dilek dilemeyle olmayacağını sende biliyorsun. Bir şeylerin değişmesini istiyorsak bu yeni yılda hedefler koymalı, planlar yapmalıyız. Bunun dışında eğer kendinde değiştirmek istediğin bir şey varsa bunun üzerine gitmek için de güzel bir zaman. Eğer emek

Bana Değer

Merhaba! Yine yazmadım ihmal ettim buraları. Ama ben burayı bir bahçe gibi görüyorum. Önce bir şeyler ekmeliyim hayatıma. Filizlenip açacak çiçeklerim olsun ki yazayım buralara. Buradaki her bir yazı belki bir gözlem belki kendime bir not. Bugünkü kendime bir not. Herkesin kendine bırakması gereken bir not.. Kendini sev! Her halinde hem de. Sivilcenle, kilonla, boyunla, tarzınla, hayallerinle, seni sen yapan her şeyinle! Sen özelsin! Bak çevrene senden başka var mı bir tane daha? Aynı senin gibi görünen, senin gibi düşünen.. Yok işte, bir tane daha sen yok! İşte bu yüzden önemlisin. Asıl önemli olana geliyorum. Kendine değer ver! Kendine değer verirsen hem kendini sever hem de özel görürsün. Ama öyle laf olsun diye değil. Kendini en değerli görmek zorundasın. Altını çiziyorum bu bir zorunluluk. Kendine değer vermezsen kimse sana değer vermez. Kendini bir başkasından değersiz kılarsan o kişi yarın bir gün kendini değerli kılarsa buna kızamazsın. Ben salak mıyım? Yapar mıyım öyle şe